×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/07/16 - 14:37
  • بازدید : 40
  • تعداد بازدید : 40
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مدیریت اعتباربخشی و رتبه بندی معاونت بین الملل:

سومین نشست تخصصی کمیته مشترک گردشگری سلامت استان تهران برگزار شد

سومین نشست تخصصی کمیته مشترک گردشگری سلامت استان تهران با هدف ارتقا جایگاه سیاست گذاری، برنامه ریزی، نظارت و تسهیل فرایند گردشگری سلامت در استان تهران و اجرایی شدن الگوی عملیاتی مصوب برگزار گردید.


دکتر محمد پناهی دبیر محترم کمیته مشترک گردشگری سلامت استان تهران ضمن تبیین و تشریح مصوبات جلسه اول و دوم گفت: تقویت سامانه ها و ساختارهای گردشگری بسیار مهم است. اکنون دو جلسه کمیته برگزار شده است که تنها راه گذار از حل مشکلات گردشگری، سیاستگذاری نظارت و اجراست. در اجرا می بایست به بخش خصوصی اعتماد کرد و از سایر بخش ها به دلیل تسهیل گری، همچون NGOهای فعال در این حوزه حمایت کرد.


وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یکی از ارکان اصلی گردشگری سلامت است. در استان تهران بیش از 2000 شرکت گردشگری وجود دارد که حدود 100 شرکت دارای مجوز گردشگری سلامت می باشند. هدف این است که حلقه های فرایند گردشگری سلامت  بهم نزدیک شده تا سومین صنعت پر رونق دنیا در ایران نیز پویاتر و قدرتمند شود.

دکتر رئیس زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور نیز  با تاکید بر اهمیت تلاش جمعی در راستای ارتقا صنعت گردشگری سلامت در کشور گفت:گردشگری نیاز امروز حوزه سلامت است. در ابتدا می بایست برندسازی در این حیطه را با محوریت جمهوری اسلامی ایران تقویت کنیم که این امر نیازمند ارتباطات و آموزش شفاف، تامین شرایط استفاده از بیمه، روشن سازی تعرفه ها، استاندارد سازی و نظارت بر حسن اجرای فرایندها است.


دکتر دریاباری، مسئول گردشگری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در کشور ایران 1000 بیمارستان خصوصی و دولتی وجود دارد که 25درصد آنها دارای مجوز پذیرش بیماران بین الملل هستند که این تعداد با توجه به زیرساخت ها و پتانسیل های  درمانی قوی مثل جراحی های پیشرفته، کادر درمان با دانش روز و توانمندی عملیاتی تا پایان سال افزایش پیدا خواهد کرد.


دکتر چگینی مدیرکل اقتصادی وزارت امور خارجه ضمن تقدیر از اقدامات و پیشرفت های ارزشمند در ارائه خدمات تشخیصی درمانی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: جذب گردشگر سلامت باید از کشور خود فرد صورت گیرد. می توان چند دفتر گردشگری در عراق، افغانستان و ترکمنستان و سایر کشورهای همسایه راه اندازی کرد تا بتوان میزان جذب گردشگر سلامت را افزایش داد.

وی با تاکید بر پر اهمیت خواندن استفاده از تجارب بین المللی در حوزه گردشگری سلامت ادامه داد: تقویت ارتباط با پزشکان ایرانی در خارج از کشور و یافتن شرکای بین المللی برای گردشگری سلامت یکی از راهکارهای مهم برای توسعه این صنعت جهانی است که التبه باید به هتلینگ و ارائه خدمات پیرامونی به بیمار و خانواده وی نیز توجه شایانی شود.

دکتر زالی با اشاره به وجود ظرفیت‌های بالای کشور و استان تهران در حوزه سلامت گفت: استان تهران دارای  34 درصد تخت‌های بیمارستانی و 44 درصد نیروی تخصصی درمانی کشور است، بنابراین می‌تواند نقش پیشقراولی در کشور داشته باشد.

دکتر زالی با اشاره بر اهمیت راهبردی صنعت گردشگری سلامت در کشور گفت: صنعت گردشگری سلامت، اهمیت راهبردی دارد و باید با برنامه های نوین به چالش زدایی در این عرصه پرداخت و بهبود این محیط انتزاعی نیاز به گفتمان و اشتراک نظر فراسازمانی دارد.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن مغتنم خواندن تشکیل کمیته راهبردی استان ادامه داد: حتما باید در حوزه سیاستگزاری، برنامه ریزی، نظارت، تدوین پروتکل و استانداردهای مشترک اقدام جدی ذیل این کمیته صورت گیرد. استمرار جلسات برای هم افزایی ظرفیت های گردشگری سلامت در استان تهران امری جدی است.


وی گفت: گردشگری سلامت واحدی با ثبات و اقتصادی در دیپلماسی عمومی است و ظرفیت های کشور در این حیطه چشمگیر و درخشان است و همه دستگاه ها با مشارکت جمعی و گفتمان مشترک و کنشگری پویا می توانند منجر به رونق این صنعت شوند. ایجاد یک نظام سیستماتیک به روز مبتنی بر مشارکت همه بخش ها منجر به اقدامات قانون مند و حذف کانون های غیررسمی خواهد شد.

پیگیری وضعیت بیمار پس از درمان، استفاده از ظرفیت‌های طب ایرانی و مکمل، گیاهان دارویی و امکانات و فضاهای موجود در حوزه های توانبخشی و ... در حوزه گردشگری سلامت از دیگر موارد مطرح شده توسط دکتر زالی در این نشست بود.

دکتر زالی با اشاره به مراکز درمانی دارای مجوز پذیرش بیماران بین الملل IPD در دانشگاه خاطرنشان کرد که در حوزه پذیرش بیماران بین الملل نیز باید رقابت و اعتباربخشی انجام شود.

گفتنی است در این نشست تخصصی روسا و مدیران دانشگاه های شهر تهران و بیمارستان ها، نمایندگان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، مسئولین حوزه گردشگری سلامت وزارت بهداشت، دانشگاه ها و مدیر کل اقتصادی و صدور روادید وزارت امور خارجه، معاونین و مدیران و کارشناسان حوزه درمان، امور بین الملل حضور و راهکارهای عملیاتی برای بهبود این صنعت در کشور ارائه نمودند.

  • گروه خبری : آرشیو اخبار
  • کد خبر : 132505
کلید واژه

تصویر

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست